Străinii produc tomate în România! Investiție uriașă în sere

O companie poloneză plănuiește să construiască 50 de hectare de sere pentru cultivarea tomatelor în județul Gorj, la Târgu Jiu. Potrivit Mediafax, investiția urmează să se realizeze în mai multe etape, iar la final, serele ar urma să se întindă pe o suprafață de 50 de hectare, iar în ele vor munci în jur de 1000 de oameni.

Pentru început, compania poloneză va achiziționa 22 de hectare de teren la Târgu Jiu și va angaja 250 de oameni.

Primarul orașului, Marcel Laurențiu Romanescu, anunță cu mândrie noua investiție, susținând că este benefică pentru locuitorii din zonă prin crearea a 1000 de locuri de muncă noi. Astfel, autoritățile spun că investiția va duce la dezvoltarea orașului și a zonei.

„1000 de noi locuri de muncă în activitatea de producţie se vor înfiinţa la Târgu Jiu, cunoscutul grup polonez CITRONEX fiind deja interesat, pentru început, de achiziţionarea a 22 de hectare de teren în zona Ciocârlău. Aici se vor înfiinţa sere pentru cultivarea de tomate, solariile urmând să aibă activitate tot anul. În următorii ani, societatea doreşte să ajungă până la 50 de hectare cultivate, urmând ca iniţial să angajeze 250 de persoane, iar la atingerea obiectivului menţionat să aibă deja 1000 de salariaţi de aici”, a precizat Marcel Laurențiu Romanescu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole