STOP furtului din depozitele si magaziile de pesticide! Cum iti poti proteja afacerea?

Produsele de protecție a plantelor și semințele lăsate nesupravegheate sau depozitate necorespunzător sunt ținte sigure pentru hoți. Furturile pot fi identificate prin inspecția atentă a locului unde sunt depozitate produsele chimice. Vă prezentăm o serie de măsuri minime pe care fermierii le pot lua pentru a-și securiza depozitul de pesticide și semințe.

✓ Depozitați produsele de protecție a plantelor într-un spațiu securizat, bine luminat, cu acces permis numai personalului autorizat și instruit. 

✓ Afișați într-un loc vizibil numerelor de telefon pentru situații de urgență.

✓ Efectuați periodic inventarierea produselor de protecție a plantelor din depozit sau din magazie.

✓ Instruiți personalul cu privire la măsurile necesare ce trebuie implementate pentru a preveni furtul de produse de protecție a plantelor și semințe.

- Publicitate -

✓ Reduceți la minim perioada de timp în care produsele de protecție a plantelor și semințele sunt depozitate în spațiul amenajat din fermă.

✓ Blocați căile de de acces sau intrările din apropierea depozitului de pesticide, pentru a evita sustragerile din depozit.

✓ Acționați prudent! Dacă ați identificat o persoană care încearcă să sustragă produse de protecția plantelor din fermă, trebuie să contactați Poliția Română. Pentru situații de urgență, apelați 112. Nu confruntați persoana respectivă, infractorul poate deveni violent. Nu intrați și nu atingeți nimic de la locul infracțiunii.

✓ Raportați autorităților competente orice vehicule sau persoane suspecte, furturi, semne de alterare, scurgeri sau orice activitate neobișnuită din fermă.

Campanie de informare este realizată de Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România – AIPROM, Alianța Industriei Semințelor din România – AISR și Alianța pentru Agricultură și Cooperare (LAPAR, PRO AGRO, APPR și UNCSV) în parteneriat cu Autoritatea Națională Fitosanitară și Inspectoratul General al Poliției Române.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole