Ștefan Muscă strânge fermierii din Europa la Bruxelles: „Zeci de mii de ferme sunt în mare pericol! Trebuie să ne câștigăm respectul!”

Cum criza agriculturii europene se adâncește, Sindicatul Fermierilor Patrioți din România a început o serie de discuții cu mai multe forme asociative de agricultori din Uniunea Europeană pentru a organiza un protest la Bruxelles, în care să-și facă auzite ofurile, a anunțat, luni, președintele organizației, Ștefan Muscă.

„Trebuie să ne câștigăm respectul”, a transmis Ștefan Muscă pe pagina sa de Facebook.

„Zeci de mii de ferme sunt în mare pericol. (…) Pe data de 27 am avut o întâlnire cu Ministerul Agriculturii, am depus 20 de puncte care trebuie rezolvate în regim de urgență, începând de la oprirea intrării cerealelor din Ucraina, avem de capital de lucru, avem nevoie de bani de secetă, avem nevoie de plafonarea prețului la motorină, avem nevoie de plafonarea prețului la îngrășământ chimic. Am luat legătura cu și niște sindicate din Europa. Acest protest pe care îl vom organiza va fi la nivel de comunitate europeană. Vom merge la Bruxelles! Noi nu mai putem să fim tratați (discriminatoriu), vrem să fim tratați în mod egal, exact cum sunt tratate toate țările care fac parte din această comunitate europeană”, mai spune Ștefan Muscă într-un video postat de rețelele sociale.

Președintele Sindicatului Fermierilor Patrioți din România le cere politicienilor să-și îndrepte atenția către situația gravă în care află fermele românești, multe din ele aflate în pragul falimentului.

„Împreună cu Asociația de Proprietari Paltinu facem în aceste zile nu un protest, ci vom merge la registratură să depunem – fiecare fermier din România care este nemulțumit – o petiție în care le cerem politicienilor să se îndrepte către producătorii de hrană din România. Ne ajunge, nu mai putem să răbdăm! Fermele noastre sunt în insolvență, se apropie de faliment. Noi nu putem să stăm cu mâinile încrucișate, chiar dacă politicienii nu dau doi bani pe noi. O să facem tot posibilul încât o să mișcăm (lucrurile) și o să le aducem aminte că noi suntem acei oamneni care le plătim taxe și impozite și că noi venim (contribuim – n.r.) și la plata plata salariilor din buget”, mai spune Ștefan Muscă.

Potrivit acestuia, fermierii din țările europene, deși „sunt tratați cu mai mare atenție” decât cei din țara noastră, s-au arătat solidari cu fermierii români, care traversează acum „niște clipe foarte grele”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Felicitari D.le Musca!
    Opinia mea de mic fermier este ca protestele trebuie incepute la Guvernul Rom.
    Dupa ce vedem lipsa de reactie a celor ps care ii platim noi, trebuie blocat portul C. Si abia dupa aceea trebuie mers la forurile EU.
    Dar oricum, trebuie inceput de undeva.
    Bravo, felicitari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole