Se înființează Stațiunea de Cercetări Sericicole Băneasa București

Guvernul intenționează să înființeze Stațiunea de Cercetări Sericicole Băneasa București, care își va desfășura activitatea în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și în coordonarea științifică a Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești“.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a pus în dezbatere publică, pe pagina oficială a instituției, un proiuect de HOTĂRÂRE privind înființarea Stațiunii de Cercetări Sericicole Băneasa București prin reorganizarea Societății Comerciale «Sericarom» – S.A. (foto), pentru modificarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor.

Astfel, în documentul pus în dezbatere publică pe site-ul ministerului, se menționează la Articolul 1:

„Se înființează Stațiunea de Cercetări Sericicole Băneasa București, ca instituție de drept public, organizată ca instituție publică cu personalitate juridică, prin reorganizarea Societății Comerciale «Sericarom» – S.A., care se desființează, finanțată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul 2 de stat, în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și în coordonarea științifică a Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești“, care are sediul în municipiul București, șoseaua București – Ploiești nr. 69, fiind denumită în continuare Stațiunea”.

Potrivit proiectului de hotărâre, patrimoniul noii stațiuni de cercetări sericicole „se preia pe bază de protocol de predare-preluare de la Societatea Comercială «Sericarom» – S.A., care se reorganizează, și de la Agenția Domeniilor Statului, după caz, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”.

De asemene, în document se precizează că personalul Societății Comerciale «Sericarom» – S.A. se preia de Stațiune, fără concurs.

În ceea ce privește finanţarea activităţii Stațiunii, aceasta se va realiza din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

„Veniturile proprii prevăzute la alin. (1) provin din:

  1. a) contracte de finanţare pentru proiecte de cercetare-dezvoltare cuprinse în planul sectorial de cercetaredezvoltare din domeniul agricol şi de dezvoltare rurală;
  2. b) proiecte de interes naţional strategic de lungă durată;
  3. c) contracte de finanţare a proiectelor şi programelor internaţionale; d) contracte cu unităţile de cercetare-dezvoltare în vederea continuării activităţilor de cercetare, ameliorare, dezvoltare a patrimoniului genetic sericicol;
  4. e) elaborarea de studii tehnice, prognoze, strategii şi lucrări suport pentru strategia sectorială şi cea naţională;
  5. f) contracte privind producerea și vânzarea de gogoși de mătase, pentru creaţiile proprietate a Stațiunii;
  6. g) consultanţă, expertiză în domeniul de specialitate;
  7. h) alte venituri potrivit legii”, se mai arată în document.

Mai multe amănunte privind înființarea Stațiunii de Cercetări Sericicole Băneasa București puteți afla consultând Proiectul de Hotărâre aici.

Cetățenii și instituțiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 10 zile de la data publicării, la adresa de email: extensie.formare@madr.ro .

Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice vor specifica articolul sau articolele din proiectul de act normativ la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului.

Sursa foto: ziare.com

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole