Startup Nation 2024 – Ce afaceri se pot deschide în agricultură cu finanțarea de 50.000 EURO

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a lansat în dezbatere publică ghidurile pentru noua variantă a programului Startup Nation, care urmează să se deschidă anul acesta. Programul a suferit transformări importante față de edițiile precedente.

”Nu mai este Startup-ul pe care îl cunoșteam noi, este un pic mai complex, se merge pe varianta cu înscriere la cursuri, după care se poate face planul de afaceri. Sunt doi piloni, primul până la 30 de ani, al doilea pentru cei peste 30 de ani”, a precizat consultantul Neluțu Dogaru pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Programul oferă o finanțare ceva mai mare față de edițiile precedente, de 50.000 de euro, sprijin de care se pot bucura și persoanele din mediul rural, chiar și cei care activează în domeniul agricol, explică consultantul Marian Dumitrache.

”Sunt multe modificări în ceea ce privește programul acesta Startup, într-adevăr sunt doi piloni. În total, 30.000 de persoane vor urma cursuri de antreprenoriat, vor fi gratuite, subvenționate prin fondul pus la dispoziție de Ministerul Antreprenoriatului. Apoi, 7.000 dintre cei care vor face cursurile, vor primi și finanțare.

Ca noutate, s-a renunțat la a acorda finanțări nerambursabile unor categorii sociale care poate că n-ar fi reușit să le ducă la bun sfârșit. Au extins, în schimb, această categorie de potențiali beneficiari, cu antreprenori care doresc să își înceapă o altă afacere, condiția fiind să nu fie majoritari în societatea veche, deci să-și reducă participația sub 50%, angajații dintr-o firmă care vor să își înceapă o afacere, și, evident, persoanele de la 18 la 30 de ani fără aproape nicio restricție, iar persoanele peste 30 de ani șomeri, antreprenori, manageri și salariați în cadrul firmei.

Este o ocazie bună și pentru persoanele din mediul rural, cele care au afaceri în agricultură sau nu, pentru că unele activități care vor fi finanțare prin Startup în acest an au legătură cu agricultura. Se pot face unități de procesare, condiționare, pot fi făcute activități care să deservească o activitate agricolă de bază: ateliere de reparații, fabricare de sucuri, lactate și așa mai departe. Bugetul este un pic mai mare decât a fost până acum, 50.000 de euro”, a precizat Marian Dumitrache pentru AGRO TV.

- Publicitate -

Toate detaliile legate de Startup Nation 2024, în ediția integrală a emisiunii ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea:

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole