Toate condițiile din Start-Up Nation 2022! Cum primiți finanțarea de 200.000 lei

Prin programul Start-Up Nation 2022, antreprenorii aflați la început de drum ar putea obține finanțări nerambursabile de la stat de câte 100.000 sau 200.000 de lei, cu anumite condiții. Pentru a veni în ajutorul celor care vor să acceseze aceste finanțări, consultantul Gabriela Fekete a explicat pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport” cu Ovidiu Ghinea, care sunt condițiile care trebuie îndeplinite de beneficiari pentru un punctaj maxim.

”În primul rând, firma care depune proiectul trebuie să fie înființată începând cu 1 ianuarie 2020 inclusiv. Domeniile de activitate eligibile ar fi producție, servicii, industrii creative, IT și comerț. Trebuie să știm că pot depune proiecte atât beneficiarii din mediul rural, cât și cei din urban.

Pentru a puntea accesa 100.000 lei, firma trebuie să se angajeze că o să aibă minim un angajat. Cei care vor să acceseze 200.000 lei, ar trebui să angajeze două persoane. De anul acesta o să existe și cofinanțare, între 5% și 15%, pentru un punctaj în plus. După mine, pentru a avea șanse reale, beneficiarii ar trebui să vină cu un procent de cofinanțare de 15%.

Trebuie să știm ce cheltuieli ar fi eligibile prin acest tip de proiect: salariile, chiriile, echipamentele, utilajele, mijloacele de transport, utilități, achiziții de terenuri sau clădiri; pentru a avea un punctaj în plus, 60% din valoarea proiectului ar trebui cheltuită pe echipamente sau utilaje. De asemenea, locurile de muncă trebuie menținute minim doi ani de zile. Pentru un punctaj în plus, în perioada implementării proiectului, beneficiarul trebuie să se înscrie și la un curs de antreprenoriat. Recomandarea mea este ca beneficiarul care depune proiectul să fie la prima firmă, să fi avut înainte de 2020 o altă firmă.

Pe Start-Up Nation 2022, există un buget separat pentru cei întorși din diaspora. Practic, 500 de milioane lei sunt alocați pentru componenta națională și 20 de milioane lei pentru diaspora. Asta înseamnă cam 100 de proiecte pentru diaspora în toată țara. Aici, beneficiarii trebuie să fie angajați cu contract de muncă în străinătate, să aibă domiciliul stabil în străinătate și să facă dovada că au fost angajați acolo minim un an.

Cei care doresc să facă activități de producție sau activități recreative au șanse mai mari decât celelalte servicii, pentru că vor primi un punctaj în plus. Cam acestea sunt condițiile generale pentru acest tip de proiect”, a explicat consultantul Gabriela Fekete pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole