Start-Up Nation, INTERZIS debutanților în afaceri! Condiția care le taie aripile tinerilor antreprenori

compensatii bomba cu ceas banii pentru agricultură plata redistributivă start-up AFIR schema de plata miliarde euro micii fermieri APIA fermier fără bani submăsura 6.1 irigatii ANT subventii milioane euro fonduri europene investitii crescatorii de oi tinerii fermieri subventiile pentru fermieri micii fermieri tinerii fermieri faliment

Ediția a treia a programului Start-Up Nation va fi lansată în cursul acestui an, însă încă nu se știe când. Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) nu a anunțat nici până acum o dată oficială de lansare, deși procedura finală de implementare a fost publicată.

Deși lansarea este încă așteptată, se pare că interesul este din ce în ce mai mic, din cauza condițiilor de departajare, care face din acest program un fel de ”licitație”, spun specialiștii în domeniu. Mai multe detalii pe acest subiect a oferit consultantul Cosmin Măglaș, în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport” la AGRO TV.

”Start-Up Nation este un program extrem de îndrăgit de către antreprenorii români, din păcate este un program pe care eu l-am iubit cu adevărat, dar dragostea aceasta s-a pierdut în momentul în care cei din minister au realizat un program cu licitație de cofinanțare. Practic, în acest moment, la cum arată procedura de implementare, este un program interzis debutanților în afaceri, trebuie să ai o grămadă de bani în spate pentru a putea să-ți deschizi o firmă prin Start-Up Nation.

În acest moment, se ascunde toată lumea, nu știm care este stadiul său, ne așteptăm ca din moment în moment să fie publicat anunțul de începere a programului, deoarece procedura finală este publicată. Din păcate, este o licitație de cofinanțare, este ca fosta Măsura 3 și riscă să ajungă același lucru, în găleata de gunoi a finanțărilor pentru tineri.

Programul câștigător va fi cel care conține o cofinanțare mai mare decât a celorlalte. O spun cu toată sinceritatea, cei care doresc să aplice și să aibă șanse reale la finanțare pe această măsură, vor trebui să scoată din buzunar o sumă de cel puțin 20.000 euro, în opinia mea. Nu este o sumă fixă, este doar o estimare, dar cred că acolo se va opri marja de cofinanțare. Începe din ce în ce mai multă lume să își piardă interesul, or în momentul în care nu ai o concurență reală, afacerile au șanse mai puține să fie stabile.

Desigur, nu neg că această cofinanțare va genera o maturitate mai mare a celor care aplică la program. Ce înseamnă asta? Că avem o siguranță mai mare că aceste firme vor rezista peste termenul de 2-3 ani. Partea proastă este, însă, că taie aripile celor tineri, care nu au resurse, dar au idei”, a explicat consultantul Cosmin Măglaș pentru AGRO TV.

Picture of Ionuț Fîntînă
Ionuț Fîntînă

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!  orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

  CELE MAI COMENTATE ARTICOLE  

PUBLICITATE

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.

    Hide picture