Start-Up Nation 2022 – Ultima zi de înscrieri pentru finanțarea de 200.000 lei

Astăzi, 3 octombrie 2022, la ora 20:00, se încheie apelul pentru depunerea proiectelor pentru programul Start-Up Nation 2022 Diaspora, informează Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT).

Românii din diaspora care decid să revină în țară și să înceapă o afacere prin intermediul programului Start-up Nation Diaspora pot obține finanțare de până la 200.000 lei pentru investiții în echipamente, utilaje, sisteme regenerabile de energie, etc. Înscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, astăzi fiind ultima zi de depunere a proiectelor.

„Le mulțumesc tuturor românilor din diaspora care au ales să aplice în cadrul Pilonului II Start-Up Nation – Diaspora și care, astfel, au hotărât să înceapă o afacere aici, acasă. Antreprenoriatul românesc este mereu deschis în fața unor noi idei, concepte și perspective, inspirate inclusiv de modelele cunoscute în afara granițelor. Prin infuzia de capital, în valoare maximă 200.000 lei/beneficiar, ne dorim să promovăm tot mai mult curajul și inițiativa! Celor care încă nu s-au înscris, le amintesc că mai au doar câteva ore la dispoziție! Apelul se închide astăzi, la ora 20:00”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Până la această oră, peste 1.200 de firme s-au înscris în cadrul Pilonului II Start-Up Nation Diaspora. Amintim că programul a fost lansat pe data de 19 iulie a.c., iar termenul inițial de depunere a proiectelor a fost stabilit pentru 01 septembrie a.c. Ulterior, perioada înscriere a fost prelungită până luni, 03 octombrie a.c., ora 20.00.

Decizia de prelungire a termenului a fost luată în contextul în care o parte dintre persoanele care și-au înființat întreprinderi și care au dorit să aplice au întâmpinat greutăți în obținerea documentelor care să ateste domiciliul sau rezidența în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii, fiind întărită de dorința de a atrage un număr cât mai mare de români din diaspora, care să obțină o șansă reală de dezvoltare în antreprenoriatul autohton, prin intermediul finanțării nerambursabile oferite în cadrul programului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole