Start-up IT pentru fermieri cu finanțare de 1,2 milioane euro

Un start-up IT activ și pe piața din România, care oferă soluții software fermierilor, a obținut o finanțare de capital de risc de 1,2 milioane de euro, de la mai mulți investitori, printre care și Martin Villig, cofondator al unei cunoscute platforme de ridesharing.

Startup-ul eAgronom a primit finanțarea din partea mai multor fonduri de investiții din Estonia, Lituania și Rusia, cărora li s-a alăturat, ca business angel, și Martin Villig,  relatează worldagritechinnovation.com.

Platforma digitală eAgronom oferă fermierilor servicii de consultanță, folosind inclusiv tehnologii de inteligență artificială și date satelitare, pentru managementul fermelor, rotația optimă a culturilor și perfomanță financiară.

Start-up ul a fost deschis în anul 2016, la Tallinn, de doi antreprenori estoni: Robin Saluoks și  Stenver Jerkku. În cei patru ani de existență, softul a obținut finanțări de aproape 4,5 milioane de euro

În prezent, start-up ul are entități legale în Estonia, Lituania și Cehia și operează global, inclusiv în România. Echipa pe România este denumită Team Dracula iar account manager-ul desemnat este român.

Soluțiile IT performante destinate sectorului agricol sunt din ce în ce mai căutate. Integrarea agriculturii în era digitală poate fi un pilon important în construcţia infrastructurii logistice şi de IT necesare pentru a putea oferi o imagine clară și obiectivă asupra sectorului agricol românesc.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole