Start TalentA 2022, un proiect Corteva dedicat femeilor din agribusiness

Compania agricolă Corteva Agriscience anunță startul celei de-a treia ediții a programului TalentA începând de astăzi, 17 iunie 2022.  Înca de la lansarea din 2019, programul a sprijinit formarea a peste 500 de femei fermier și aspirațiile lor sustenabile în agricultură.

TalentA este un program educațional gratuit pentru dezvoltarea competențelor profesionale în managementul afacerilor și agricultură, dedicat femeilor inovatoare din mediul rural, fondat și dezvoltat de Corteva Agriscience. În program se pot înscrie femeile care lucrează în agricultură şi locuiesc în zone rurale, cu vârsta peste 18 ani, studentele la Universitățile Agricole indiferent de statut, care doresc să dezvolte proiecte noi și sunt hotărâte să facă din afacerea lor o afacere sustenabilă, competitivă şi să contribuie la dezvoltarea comunităţilor în care trăiesc. Toate femeile care se vor înscrie în program pot participa la cursurile gratuite de dezvoltare a competențelor lor.

„Agricultura joacă un rol vital în furnizarea de soluții viabile, iar pentru a face față provocărilor viitoare este nevoie de investiții în securitatea alimentară. Omenirea risipește alimente. Prin intermediul microproiectelor înscrise în acest program de investiții se urmărește securitatea alimentară prin: asigurarea hranei necesare și combaterea sărăciei; asigurarea accesului la apă potabilă; susținerea împotriva risipei alimentare; combaterea schimbărilor climatice dar și conservarea ecosistemelor”, susține Jean Ionescu, country manager Corteva.

Programul cunoaște o dezvoltare semnificativă încă de la lansarea pilot din Spania, în anul 2019. Programul este implementat în: Portugalia, România, Rusia, Ucraina, Polonia, Argentina, Ungaria. Procesul începe prin selectarea celor mai ambițioase și promițătoare proiecte. „Vom avea o prezența din ce în ce mai puternică în Ucraina”a afirmat Jean Ionescu adăugând că „avem o stație de semințe foarte mare în Ucraina, cea mai mare din lume. Corteva a donat 1 million de dolari țării și intenționăm să susținem activitățile de aici. Așa cum se știe, Corteva a închis afacerea din Rusia”.

Candidații de succes sunt eligibili pentru a beneficia de programul de formare conceput și oferit online de experți și mentori din industrie. După această selecție, un grup de experți va decide ce proiecte vor primi granturi.

Maria Cîrjă, Marketing Manager Corteva Agriscience România & Moldova: „Programul vizează doamnele din mediul rural cu vârsta peste 18 ani, dar și studentele la Universitățile Agricole. Astfel, le oferim acestora acces la informație și la finanțare, dar și suport să-şi dezvolte şi să-şi modernizeze afacerea, să o facă competitivă, productivă şi creativă”.

- Publicitate -

Despre noutățile pe care programul TalentA le aduce în acest sezon, Radu Dumitru Stănescu, Managing partner Starperfomining, spune că au fost introduse în module, filme noi, studii de caz și exerciții dar și „un atelier pe care îl vom organiza anul acesta, un atelier de o zi prin care participantele vor putea implementa strategiile de business printro simulare”.

Vor fi 18 cursuri online de pregătire:

Modul Business– 10 cursuri organizate și facilitate de experți Starperfomining

Organizarea activitaților și afacerii
Comunicarea în afaceri
Negocierea avansată în vânzări
Gestionarea situațiilor dificile
Conducerea echipei
Modelarea afacerii și construirea strategiei comerciale
Managementul proiectelor
Financiar pentru antreprenori
Marketing pentru antreprenori
English for writing Business emails

Modul Agribusiness– 8 cursuri facilitate de Specialiști Corteva

Cultură de rapița
Cultură de cereales
Cultură de floarea-soarelui
Cultură de porumb
Nutriția animală
Viticultură
Cultură de cartof
Pomicultură

ETAPELE PROIECTULUI:

17 iunie–22 iulie: Completarea formularelor de înscriere online.
22 iulie–25 iulie: Selectarea candidatelor de către o comisie de specialiști.
25 iulie–19 august: Parcurgerea cursurilor online – partea I – Modul de Agribusiness (8 cursuri).
20 august–4 septembrie- Vacanță!
5 septembrie-30 septembrie: Parcurgerea cursurilor online – partea a II-a – Modul Business (10 cursuri).
20 septembrie-10 octombrie: Construirea și trimiterea proiectelor, organizarea competiției finale.
10 octombrie – 12 octombrie: Alegerea proiectelor câștigătoare.
15 octombrie 2021: Ceremonia de Premiere, Ziua Mondiala a Femeilor din Mediul Rural; vor fi anunțate câştigătoarele concursului.

Premii
locul I – 6.000 $
locul II – 5.000 $
locul III – 4.000 $

Începând cu data de 3 octombrie se dă startul activității de construire a proiectelor. Acestea vor fi analizate de o comisie formată din experți Corteva și consultanți Starperformining.  Comisia va decide cele 3 proiecte câștigătoare, iar anunțarea câștigătorilor se va face în cadrul evenimentului de decernare a premiilor, ce va avea loc în data de 15 octombrie 2021- Ziua Internațională a femeilor din mediul rural.

Termenul limită până la care se pot depune aceste proiecte, este 12 octombrie 2022, ora 17:00.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole