START la plățile APIA! Mesajul directorului Adrian Pintea pentru fermieri

Octombrie reprezintă o lună importantă pentru fermierii din toată țara, pentru că la mijlocul acestei luni, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează plata avansului subvențiilor aferente campaniei 2022. Astfel, începând din 16 octombrie, fermierii vor primi 70% din sumele alocate schemelor de plăți directe și 85% din măsurile de dezvoltare rurală.

”Va fi o altă lună în care îi vom pune în centrul preocupărilor noastre pe fermieri, oameni harnici și performanți, care muncesc dedicat, pentru a conferi agriculturii din România locul pe care îl merită în Europa și în lume”, a precizat directorul general APIA, Adrian Pintea, într-un mesaj adresat fermierilor.

Până la plata avansului, APIA mai efectuează plățile și pentru alte scheme de sprijin.

”APIA efectuează plata ajutorului excepțional acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal. Reamintim că obiectivul acestei scheme de susținere financiară l-a reprezentat asigurarea unui grant financiar producătorilor agricoli din sectorul vegetal pentru susținerea unor cheltuieli angajate în perioada 24 februarie – 12 august 2022. 

Suma autorizată la plată este în valoare de peste 56,4 milioane lei și se acordă solicitanților care au accesat această formă de ajutor de stat. Valoarea grantul financiar unitar este de 875 lei/ha, echivalentul sumei de 176,80 euro/ha.

De sprijin finaciar acordat de la bugetul de stat beneficiază și crescătorii de animale din sectoarele suin şi avicol. În cazul acestora, suma autorizată la plată este în valoare de 129.166.260,85 lei și se acordă solicitanților care au accesat această formă de ajutor de stat.

Suma totală de 129.166.260,85 lei este defalcată astfel: 71.759.029,21 lei pentru creșterea și/sau îngrășare și/sau reproducția suinelor; 57.407.231,64 lei pentru creșterea și/sau reproducția și/sau incubația păsărilor”, a mai transmis șeful APIA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole