START AGROMALIM ARAD: 275 EXPOZANȚI DIN CINCI ȚĂRI

Aproape 300 de expozanţi – producători de maşini şi utilaje agricole, medicamente şi instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentară, produse agroalimentare, ambalaje, servicii de consultanţă şi financiare etc – sunt prezenți de joi, 7 septembrie şi până duminică, 10 septembrie, la Târgul internaţional de agricultură, industrie alimentară şi ambalaje ‘Agromalim’ de la Arad, care se desfăşoară la Complexul Expo Arad Internaţional al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad.

Totodată, la eveniment sunt invitaţi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, şi preşedinţii a 14 Camere de comerţ judeţene din ţară.

„Agromalim este un eveniment de referinţă pentru agricultura României, ediţiile precedente întărind statutul de cel mai important eveniment din domeniul agriculturii, industriei alimentare şi ambalajelor din vestul României. Jucători importanţi de pe piaţa de maşini şi utilaje agricole îşi vor expune oferta la Agromalim. Îi mulţumesc preşedintelui CCIR, Mihai Daraban, care ni s-a alăturat astăzi şi va fi mâine la deschiderea oficială a târgului Agromalim 2017. Mâine vor fi alături de noi, de asemenea, 14 preşedinţi de camere de comerţ judeţene din ţară, cărora ţin să le mulţumesc anticipat pentru prezenţa la evenimentul nostru’, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Seculici, preşedintele CCIA Arad, citat de AGERPRES.

La ediţia din acest an a târgului participă 275 de expozanţi din România, Ungaria, Italia, Austria, Germania, care îşi vor prezenta oferta de produse şi servicii în faţa publicului vizitator, pe o suprafaţă interioară de 4500 mp şi respectiv 33.000 mp exterior, practic, gradul de ocupare a spaţiului disponibil fiind de sută la sută, a precizat la rândul său Cimi Enache, managerul târgului.

În standuri vor putea fi văzute maşini şi utilaje agricole, inputuri pentru fermele de cultura plantelor, sisteme de creştere şi furaje pentru animale, medicamente şi instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentară, produse agroalimentare, ambalaje, servicii de consultanţă şi financiare, reviste, cărţi şi cataloage de specialitate.

Enache a afirmat că secţiunea de prezentare a taurinelor va fi realizată în parteneriat cu Asociaţia Crescătorilor de Vaci Bălţată Românească Tip Simmenthal (A.C.V.B.R. Sim), asociaţie conducătoare de Registru Genealogic pentru rasele Bălţată Românescă şi Montbeliarde.

De asemenea, sunt prezente la eveniment şi asociaţiile acreditate pentru RG la rasele Holstein, Bruna, Angus, dar şi alte rase de vaci de carne.

În cadrul ediţiei din acest an a târgului vor fi organizate concursuri de îndemânare în conducerea tractorului şi, tot în premieră, vor fi făcute demonstraţii în câmp, lucrări agricole de prelucrare a solului cu tehnologii convenţionale, minimum de lucrări de semănat direct.

Nu în ultimul rând, conform tradiţiei, vor fi premiate cele mai reuşite exemplare de animale care vor fi prezente în expoziţie şi, de asemenea, va fi decernat Trofeul Miss Arad celei mai frumoase bovine.(Sursa: AGERPRES)

Citește și

Comentariile sunt închise