STAREA NATIUNII DE LA GURA RAULUI

Gura Râului a fost duminică ’’scena’’ desfășurării unui obicei care se respectă cu sființenie de sute ani. Primarul face darea de seamă în fața comunității. Se întâmplă cel puțin odată pe lună în centrul comunei.

Un obicei păstrat de sute de ani la Gura Râului ar putea fi luat ca exemplu de primăriile din toate localitățile României. Este vorba de ’’La Porunci’’, o datină ce are ca menire apropierea comunității de administrația locală. Mai exact primarul vine în intersecția din vecinătatea bisericii cel puțin odată pe lună ca să dea socoteală în fața comunității pentru activitatea sa. Mai mult edilul face anunțuri importante și consultă comunitatea de oameni în legătură cu proiectele ce urmează să fie dezvoltate în comună. Obiceiul La Porunci s-a ținut pentru prima oară în 2018 chiar duminică 4 februarie. Urmăriți mai jos cum decurg lucrurile și ce le-a transmis primarul Călin Gheorghe locuitorilor din comună.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult