23 octombrie 2021 - 11:35

Stare de Urgenta! ”Se pot plafona preturile la alimente de stricta necesitate”

România se află în stare de urgență, decretată de Președintele țării, Klaus Iohannis, începând de astăzi, luni – 16 martie. Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut, în urmă cu câteva minute, o conferință de presă în care a anunțat ce prevede decretul pe care l-a semnat pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Una dintre măsurile anunțate de Iohannis, cu impact pentru sectorul agricol, este cea a plafonării prețurilor.

”Foarte important este să limităm povara financiară asupra cetățenilor în aceste momente grele. Astfel, pe perioada stării de urgență, dacă va fi nevoie, se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică, cum ar fi: energia electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate, carburanți, în limita prețului mediu din ultimele trei luni dinaintea declarării stării de urgență.

Vreau să fie foarte clar următorul lucru. Serviciile medicale pentru tratarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus și a complicațiilor se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României și se suportă din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate”, a precizat Klaus Iohannis.

Reamintim că România intră de astăzi în ”Stare de urgență” pentru o perioadă de 30 de zile.