20 mai 2022 - 06:27

Sprintene – Pașii pentru înrădăcinarea rapidă și dezvoltarea viguroasă a plantelor

Obținerea unor răsaduri calitative poate reprezenta o provocare permanentă pentru producătorii de legume, dacă ținem cont de toate impedimentele care pot apărea pe toată perioada de dezvoltare și de impactul pe care îl are calitatea răsadului asupra recoltelor de mai târziu.

Un rol foarte important în obținerea unor plante sănătoase, îl au rădăcinile, acestea contribuind la absorbția apei și a substanțelor nutritive, de care planta are atât de multă nevoie, pentru o dezvoltare armonioasă. De aceea,  în  activitatea de producere a răsadurilor, trebuie să punem accent pe aplicarea produselor speciale, care ajută la înrădăcinarea rapidă a plantelor tinere.  Un astfel de produs, cu efecte rapide și vizibile este stimulatorul de înrădăcinare Sprintene.

Stimulator de inradacinare Sprintene scaled e1645450335625

Ce este Sprintene

Sprintene este un îngrășământ din extract de plante, ce are rolul de a stimula creșterea rapidă a țesuturilor tinere, în special a rădăcinilor tinere.  Este bogat în aminoacizi, zaharuri, polifenoli, vitamine și microelemente și acționează eficient pentru a reduce factorii de stres ajutând planta să revină la parametrii fiziologici normali.

Ce diferențiază acest îngrășământ de alte îngrășăminte, este molecula AMEC din componența sa, care face ca transportul nutrienților în plantă să fie mult mai ușor, fără interferențe și direct la țintă.

Efect Sprintene la diferite culturi e1645450418887

Cum se aplică

Sprintene este un produs natural, ce se poate aplica la sol, prin apa de irigare, sau foliar, prin stropire, la toate tipurile de culturi și în toate fazele de dezvoltare.

Pentru ce se utilizează Sprintene

  • Îngrășământul Sprintene stimulează diviziunile radiculare și contribuie la dezvoltarea rapidă și intensă a masei radiculare. Rădăcinile puternic ramificate vor avea, astfel, o putere mai mare de absorbție a apei și a substanțelor nutritive.
  • Ajută planta să își revină rapid din stresul suferit în momentul transplantării.
  • Activează metabolismul plantei și contribuie la revenirea acesteia din diferite stresuri care pot apărea pe parcursul perioadei de dezvoltare: fum, frig, fitotoxicitate, boli, dăunători.
  • Sprintene ajută, de asemenea, la regenerarea sistemului radicular afectat de boli vasculare, de atacul unor dăunători sau de salinitate excesivă.
  • Contribuie la reducerea stresului cauzat de folosirea produselor de protecție a plantei, diminuând simptomele de frunză de ferigă, la tomate.

Când se aplică Sprintene

Sprintene are efecte benefice pe toată perioada de dezvoltare.  Astfel, acest îngrășământ se poate aplica în următoarele situații:

Înainte de semănare:  se imersează semințele într-o soluție cu concentrația de 1 ml Sprintene la 1 L apă, timp de 2-4 ore, pentru o germinare rapidă și uniformă;

Pe paturile de germinație se aplică o dată pe săptămână, prin stropire, cu o solutie de 2 ml  Sprintene la 1 L apă, pentru o dezvoltare rapida a frunzulițelor și a rădăcinilor;

La transplantare se aplică la prima irigare a plantelor, folosind o doză de 2 litri de Sprintene/ha (2 ml/L apa); Dacă condițiile sunt neprielnice, se repetă tratamentul încă o dată la 4 zile, atât radicular cât și foliar;

În situații de stres (îngheț sau soare puternic) se aplică radicular, 3 tratamente, unul pe săptămână, cu 5 litri/Ha (5 ml/L apa) pentru o a se obține o revenire rapidă și completă a plantelor.

Pentru inducerea înfloririi se  aplică radicular Sprintene în doză de 2 L/ha (2 ml/L apa) împreună cu Floramec în doză de 10 L/ha (10 ml/L apă).

Efect Sprintele la cultura de ardei e1645450587164

 

Dacă aveți nevoie de alte informații privind fertilizarea legumelor, specialiștii Marcoser vă stau la dispoziție. Ne puteti contacta pe site-ul nostru, telefonic la numarul 0374080808 sau pe conturile noastre de social media (Facebook, Instagram, Youtube, LinkedIn).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.