27 mai 2022 - 10:18

Sprijinul AFIR de 15.000 EURO/fermă – Mai sunt fonduri disponibile pentru mii de fermieri

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) primește în această perioadă cererile de finanțare pentru submăsura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici. Prin această submăsură, micii fermieri pot să obțină finanțări nerambursabile în valoare de 15.000 euro, prin care să își dezvolte fermele.

Submăsura 6.3 are un buget total de 87 de milioane de euro și este deschisă încă din 27 august 2021. De atunci și până acum, au fost depuse 5.214 cereri de finanțare, în valoare totală de 78.210.000 euro.

Fermierii care doresc să mai depună cereri de finanțare la AFIR mai au timp să o facă până pe data de 26 noiembrie, iar pragul de calitate pe care trebuie să îl îndeplinească în această etapă este unul foarte scăzut, de numai 15 puncte.

Precizăm că se mai pot depune proiecte în valoare de peste 50 de milioane de euro până la atingerea plafonului financiar, așa că platforma AFIR mai are spațiu pentru mii de cereri pe această submăsură. Conform calculelor noastre, se mai pot depune 3.486 de cereri de finanțare până la atingerea plafonului financiar.

Reamintim că pentru a putea accesa submăsura 6.3, exploataţia agricolă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii obligatorii:

  • să aibă o dimensiune economică cuprinsă între 4.000 – 11.999 S.O. (valoare producţie standard)
  • să fie înregistrată cu cel puțin 24 de luni înainte de solicitarea sprijinului, în Registrul Unic de Identificare – APIA și/ sau în Registrul Național al Exploatațiilor – ANSVSA, ANZ, sau la Primărie în Registrul agricol, de către solicitant:
    • în nume propriu (persoană fizică) sau
    • sub forma de organizare eligibilă pentru accesarea sprijinului prin submăsura 6.3.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

  1. Valoarea productiei standart trebuie ajunsa prin plan de afaceri sau trebuie sa fie de cel putin 4000SU deja la depunerea dosarului de cerere ?

Comments are closed.