SPRIJIN PENTRU ÎMPĂDURIRE ÎN VALOARE DE 50 DE MILIOANE DE EURO

64

Statul ofera bani pentru prima impadurire a terenurilor.

Prin schema de sprijin pot fi impadurite terenurile agricole si cele neagricole. Potrivit Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) cei interesati pot accesa schema pana pe data de 31 martie 2017, inclusiv.

Proprietarii de terenuri care au in vedere impadurirea terenurilor agricole sau a celor neagricole sunt sustinuti financiar in acest demers. Astfel, prin schema de ajutor de stat “Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”, aferenta Masurii 8 din PNDR 2014-2020, se pun “la bataie” 50 de milioane de euro.

Sustinerea financiara este acordata sub foma unor prime. Prima dintre ele se acorda pentru infiintarea de plantatii forestiere, iar prin cea de-a doua, acordata anual, vor fi asigurate fondurile necesare pentru intretinerea noilor plantatii forestiere, precum si pentru compensarea pierderii veniturilor ce ar fi rezultat daca s-ar fi practicat activitati agricole.

Pentru aceasta sesiune, noiembrie 2016-martie 2017 s-a alocat suma de 50 de milioane de euro. Pentru un proiect, proprietarul de teren va putea beneficia in cadrul acetei scheme de sprijin, de o sustinere financiara totala de cel mult 7 milioane de euro.

Propretarii de terenuri agricole sau neagricole si asociatiile acestora pot avea calitatea de beneficari ai scemei de ajutor de stat “Sprinin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”. Vor putea beneficia de acest sprijin pentru infiintarea de plantatii forestiere inclusiv unitatile administrativ-teritoriale: municipii, orase, comune, care detin terenuri propice impaduririi.

Vor avea prioritate de finantare terenurile pozitionate in regiunile in care padurile acopera suprafete mai mici decat ar fi normal si terenurile care vor permite realizarea unor plantatii forestiere de dimensiuni inseminate, precum si cele care prezinta un risc crescut de desertificare sau erodare. Ca si o recomandare pentru viitorii beneficiari e de preferat ca plantatia forestiera nou infiintata sa contina mai mult de doua specii de arbori.

Citește și

Cmentariile sunt închise