Sprijin de maximum 70.000 EURO/fermă pentru tinerii fermieri, anunțat de Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a organizat în sistem de videoconferință, cea de-a treia reuniune a Comitetului Consultativ Tematic pentru elaborarea Planului Național Strategic 2023-2027, în cadrul căreia s-au discutat mai multe aspecte, printre care și sprijinul pentru tinerii fermieri.

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a coordonat lucrările reuniunii ce a avut ca temă prezentarea intervențiilor și alocărilor financiare propuse pentru perioada 2023-2027, așa cum au fost revizuite în urma consultărilor cu partenerii din cadrul celor 12 grupuri/subgrupuri de lucru. Reuniunile, constituite pentru elaborarea Planului Național Strategic 2023-2027, s-au desfășurat în perioada ianuarie – februarie 2022 și la fiecare dintre acestea au participat aproximativ 100 de persoane.

Printre principalele aspecte discutate s-a numărat și sprijinul pe care îl vor primi tinerii fermieri începând din 2023 prin intervenția pentru instalarea tinerilor fermieri.

Astfel, potrivit MADR, este prevăzută cerința ca prin implementarea proiectului să obțină o dimensiune economică de minim 8000 SO, iar sectoarele vizate sunt: zootehnic, producția de legume, producția de fructe. Valoarea maximă a proiectului poate fi de 70.000 euro.

Mai multe detalii din noul PNS puteți afla urmărind AGRO TV în această seară, pentru că ministrul Adrian Chesnoiu va fi în direct în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport” cu Ovidiu Ghinea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole