Ministerul Agriculturii: Sprijin de 425 milioane EURO pentru tinerii fermieri

În viitoarea programare financiară 2023-2027, tinerii fermieri vor beneficia de două măsuri de sprijin în valoare totală de 425 milioane euro, a transmis secretarul de stat Sorin Moise la Conferința Națională a Programului „Tineri lideri pentru agricultură”, organizată de Clubul Fermierilor Români și transmisă în direct de AGRO TV.

”Vreau să vă spun că și în viitorul Plan Național Strategic, tinerii fermieri au un rol aparte. Programele pentru tineri vor avea două alocări distincte. Va fi instalarea tinerilor fermieri cu o alocare de 250 milioane euro și continuarea activității tinerilor fermieri, investiții în fermele pe care tinerii fermieri deja le-au făcut, în valoare de 175 milioane euro. Dorim ca tinerii să continue activitatea pe care o desfășoară în fermă și prin alte programe, dorim ca afacerile lor să fie competitive, durabile și rentabile, pentru că de acest lucru poate depinde și securitatea alimentară a României”, a precizat oficialul MADR.

Potrivit lui Sorin Moise, investiții importante se vor realiza și în dotarea și refacerea infrastructurii liceelor agricole din țară, cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență.

”Pot să vă mai spun că în perioada următoare, Ministerul Agriculturii va prelua de la Ministerul Educației o investiție din fondurile PNRR, prin care 44 milioane euro vor ajunge către 57 de licee agricole din România, pentru dotarea cu echipamente, refacerea infrastructurii, pentru ca aceste instituții să devină niște centre de formare competitive”, a mai spus secretarul de stat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole