Sprijin de 24.490.649 EURO pentru fermierii români afectați de criză

Comisia Europeană a distribuit 500 de milioane euro statelor membre pentru sprijinirea fermierilor afectați de creșterea prețurilor la inputuri și îngrășăminte. Din această sumă, 24.490.649 milioane euro este bugetul care revine României, buget care poate fi suplimentat de la bugetul național.

Într-o dezbatere în cadrul Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, eurodeputatul român Daniel Buda a ridicat problema posibilității direcționării acestor fonduri către subvenționarea prețurilor la îngrășămintele chimice.

”Suntem în plină campanie de însămânțare a culturilor de primăvară. Amânarea luării unei decizii ferme care să vină în sprijinul sectorului agricol este catastrofală, pentru că acest lucru nu va afecta doar fermierii, ci și consumatorii, care nu vor mai avea acces la alimente de calitate la prețuri rezonabile”, a precizat Daniel Buda.

În replică, din partea Comisiei Europene, directorul general adjunct al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Michael Scannell, a precizat că pachetele de ajutor oferite de UE țintesc exact cheltuielile la energie și un sprijin pentru fermieri în plus față de excepțiile existente și măsurile obișnuite de ajutor pentru fermieri.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole