Sprijin cuplat pentru venit în sectorul zootehnic – noile cuantumuri stabilite de MADR

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a stabilit noile cuantumuri de sprijin cuplat pentru venit conform cărora se va stabili plata avansului către fermierii din sectorul zootehnic.

Astfel, în data de 01.11.2023 a fost postat pe site-ul www.madr.ro, secțiunea Transparență decizionalăproiectul de Ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr.447/2023 pentru aprobarea în anul 2023 a realocării sumelor și stabilirea condițiilor de acordare a avansului pentru plățile directe decuplate finanțate din FEGA, din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027, se arată într-un comunicat al MInisterului Agriculturii remis, miercuri, redacției AgroTV.

„Prin proiectul de ordin propus se asigură tratamentul echitabil și nediscriminatoriu față de solicitanții de plăți directe care dețin exclusiv animale și care, nu ar putea beneficia altfel de plata avansului”, se precizează în comunicat. 

Intervențiile vizate și cuantumurile propuse prin noul act normative pentru stabilirea avansurilor sunt următoarele:

PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte – 338 euro/cap;

PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită – 279 euro/cap;

PD-23 Sprijin cuplat pentru venit – bivolițe de lapte – 169,19 euro/cap;

PD-24 Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine – 16,9448 euro/cap.

„Adoptarea în regim de urgență a prezentului proiect de act normativ va permite beneficiarilor acestor intervenții să dispună de fondurile necesare asigurării inputurilor pentru desfășurarea activității în sectorul zootehnic, ținând cont și de condițiile economice dificile pe care le traversează fermierii în această perioadă”, se mai arată în comunicatul MADR.

Te-ar mai putea interesa: MADR, ajutor de stat de 150 de milioane de euro! Aveți doar două săptămâni pentru depunerea dosarelor!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole