Sprijin de 15.000 EURO/fermă! Date de ULTIMĂ ORĂ de la AFIR

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) se află în plină sesiune de primire a cererilor de finanțare pentru sprijinul de 15.000 euro/fermă acordat micilor fermieri prin submăsura 6.3 ”Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”.

Sesiunea actuală pentru submăsura 6.3 a fost lansată pe data de 27 august, iar potrivit datelor oficiale de pe site-ul AFIR, până astăzi au fost depuse 15 cereri pentru sectorul zonei montane și 13 cereri pentru celelalte zone ale țării. Astfel, valoarea proiectelor depuse până la această dată însumează 450.000 euro, în timp ce bugetul total al submăsurii este de 87 milioane euro, dintre care 26,1 milioane euro dedicate zonei montane.

Le reamintim fermierilor interesați de sprijinul de 15.000 euro/fermă faptul că proiectele se depun on-line pe site-ul AFIR până la data de 26 noiembrie 2021, ora 16:00.

Pentru a putea accesa sprijinul de 15.000 euro/fermă prin submăsura 6.3, exploataţia agricolă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii obligatorii:

  • are o dimensiune economică cuprinsă între 4.000 – 11.999 S.O. (valoare producţie standard)
  • este înregistrată cu cel puțin 24 de luni înainte de solicitarea sprijinului, în Registrul Unic de Identificare – APIA și/ sau în Registrul Național al Exploatațiilor – ANSVSA, ANZ, sau la Primărie în Registrul agricol, de către solicitant:
    • în nume propriu (persoană fizică) sau
    • sub forma de organizare eligibilă pentru accesarea sprijinului prin submăsura 6.3.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole