22 septembrie 2021 - 14:01

Specie rară de plantă carnivoră pe marginea unui lac din România

Printr-o postare pe reţeaua socială Facebook, reprezentanţii Ocolului Silvic Câmpina arată imagini cu planta carnivoră rară identificată în România.

Totodată amintesc faptul că „Situl Natura 2000 ROSCI0096 Lacul Bâlbâitoarea este o turbărie înaltă acidă cu localizarea cea mai sudică din Europa, în mijlocul căreia se află un lac ce are o adâncime de 12,5 metri în ochiul central și 14 metri adâncime în stratul de turbă.

„Sunt prezente două habitate 6410 -Pajişti cu Molinia pe soluri calcaroase, turboase sau argiloase (Molinion caeruleae) și 7110*- Tinoave bombate active, habitate care, conform ultimelor monitorizări efectuate de reprezentanții Serviciului Teritorial Prahova din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (A.N.A.N.P.), în calitate de administrator al acestui sit, se află într-o stare favorabilă de conservare”.
 
Noutatea în ceea ce priveşte acest sit constă în faptul că ,la monitorizarea din data de 28 iulie a.c., a fost surprinsă în vegetație „o specie rară de plantă carnivoră, Roua cerului (Drosera rotundifolia), care se dezvoltă abundent pe suprafața habitatului (…), alături de 6.410 alte specii protejate de plante” (postare Ocolul Silvic Câmpina).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.