25 iunie 2022 - 19:24

Specialistii in securitate cibernetica avertizeaza consumatorii: Atentie la „Vinerea Neagra”!

Marii jucători de pe piața autohtonă anticipează un Black Friday cu vânzări de peste 300 milioane euro și peste 10 milioane de produse vândute! Astfel, ziua de 15 noiembrie poate fi o oportunitate buna pentru cumpărători de a achizitiona chilipiruri, dar este, de asemenea, o oportunitate primordială pentru escroci să vă fure datele personale.

Escrocii se folosesc de faptul că majoritatea cumpărătorilor utilizeaza smartphone-uri pentru a face cumpărăturile online. Ei creează aplicații și site-uri mobile false, copii ale brandurilor cunoscute, pentru a încerca să convingă consumatorii să descarce aplicații periculoase sau să viziteze acele site-uri false și, în cele din urmă, sa le fure date sensibile.

Raj Samani, om de știință și partener al gigantului furnizor de securitate cibernetică McAfee, a declarat: „Vânătorii de chilipiruri trebuie să se gândească înainte de a-si da informațiile personale pentru a obține cea mai bună afacere, fără a fi înselati.
 
  • Nu vă grabiti niciodată sa obțineti cele mai bune oferte și luati-vă ragazul necesar pentru a vă asigura că un site sau o aplicație este legitima înainte de a introduce informații personale.
  • Ar trebui să vă amintiți vorba că dacă o afacere pare prea bună pentru a fi adevărată, probabil nici nu este – gândește-te înainte de a da click pe un link către o reducere.
  • Același lucru este valabil și pentru e-mailurile și mesajele pe care le primiți prin intermediul platformelor de socializare precum Facebook, Twitter și WhatsApp.
  • Dacă primiti un discount mare pe e-mail, vă recomandăm să consultați site-ul direct, mai degrabă decât să faceți clic pe link-urile din căsuța poștală.”

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.