Aderarea la Spațiul Schengen – Serviciile veterinare de la punctele de control ale frontierei, evaluate

În vederea aderării României la Spațiul Schengen, activitatea serviciilor veterinare din punctele de trecere a frontierei Stamora Moraviţa şi Aeroportul Henri Coandă va fi evaluată, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
În perioada 9-12 octombrie 2022, o echipă de experți ai statelor membre, sub coordonarea Comisiei Europene, vor face o vizită în județul Timiș și în municipiul București.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor face parte din instituțiile, care vor fi evaluate pentru modul în care implementează noile piese din Schengen(ansamblul de norme și reglementări care reglează Spațiul Schengen).

O rezoluție privind aderarea României la spațiul Schengen a fost dezbătută miercuri de Parlamentul European, la solicitarea europarlamentarilor români. Cele mai mari trei grupuri de europarlamentari și-au manifestat sprijinul, iar Cehia, care deține președinția rotativă a Consiliului UE, a anunțat că va căuta obținerea unei decizii favorabile până la finalul lui 2022, potrivit Agerpres.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat, joi seară, că are emoţii, mai ales că săptămâna viitoare urmează vizita experţilor din statele membre si că ar avea cea mai mare satisfacţie, dacă ar putea da un răspuns afirmativ în privinţa intrării României în Schengen, despre care a subliniat că este un obiectiv de ţară.

Sursa foto: Politia de frontiera

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole