SPANIA PREGATESTE „RECOLTAREA” CAPSUNARILOR PENTRU 2018

In timp ce Romania simte din ce in ce mai acut lipsa fortei de munca, spaniolii se intrec in oferte pentru sezonul 2018. Daca pana acum plecau la munca in strainatate, cu preponderenta, persoane din zonele defavorizate, se pare ca din ce in ce mai multi lucratori din regiunea vestica a tarii sunt tentati acest tip de munca sezoniera.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş prin serviciul de ocupare EURES Romania oferă 800 locuri de muncă vacante în Spania – firma SUREXPORT (400 de femei și 200 de cupluri) pentru munca sezonieră în agricultură (sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp, vârsta 18 – 50 ani), pentru recoltarea căpşunilor, campania 2018 (nu se solicită experiență).

Durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare este 15 februarie 2018. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/ 39 ore pe săptămână împărţite în 6 zile, ziua 7 este zi de odihnă care poate să nu coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii.

Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, conform Convenţiei colective aplicabile plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială.

Cazarea este asigurată de angajator, iar muncitorul trebuie să plătească 1,6 euro/zi pentru cheltuieli. Muncitorul plăteşte primul transport de venire, iar firma plăteşte întoarcerea, cu condiţia ca muncitorul să foloseasca mijlocul de transport oferit de firmă. Preţul primului drum se va recupera din primele salarii.

- Publicitate -

Ramane sa ne intrebam in acest context, daca nu cumva in viitorul apropiat va fi mai rentabila munca in tara, in special ca raportul deficitar intre cerere si oferta va duce inevitabil la alinierea nivelului salariilor cu cele din afara.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole