Sorin Minea (Romalimenta): România importă 300.000 de capete de porcine

minea_nouPreședintele Federației Patronatelor din Industria Alimentară — Romalimenta, Sorin Minea, a declarat la un eveniment de specialitate că România importă peste 300.000 de capete de porcine şi a recunoscut că are îndoieli vizavi de dorinţa străinilor de a cumpăra porci din România:
„La ora actuală, România importă peste 300.000 de capete de porcine. Importă pentru că genetica ‘Marca România’ e sublimă, dar lipsește. Deci, noi importăm porcii pentru a ne face marfa. Cantitatea de carne de porc de pe piața internă este undeva la 60 — 65% și sunt un om darnic… Eu spun că este sub 60%… Carnea asta se duce proaspătă, în general, pe piață. Pentru mezeluri, se cumpără carne din afară. S-ar putea ca exportul de porci vii să fie o afacere, dar întrebarea mea banală este: Cine va cumpăra? Pentru că să trimitem porci maturi de aici până în Germania, personal mă îndoiesc profund, fiindcă prețul va crește. Poate facem un schimb cu Ungaria sau cu Bulgaria, pentru că altceva nu avem ce să facem (…) Nu știu dacă exportul de animale vii va fi rentabil. Personal, nu cred, dar dă bine…”, a menționat Minea,citat de AGERPRES.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole