Sorin Minea, acuzații GRAVE privind piața neagră a cărnii! ”Se învârt sute de milioane de EURO”

Piața neagră a cărnii, o afacere de sute de milioane de euro care distruge industria alimentară și din care câștigă ”băieții deștepți” – este radiografia prezentată de președintele Romalimenta, Sorin Minea, într-o dezbatere în cadrul Expoconferinței internaționale Meat Milk.

”Acum trei ani, 90% dintre produsele procesate din carne de pe piața românească erau românești. În clipa în care a intervenit o legislație stufoasă și inadecvată și criza cărnii de porc, acest procent a început să scadă. La ora actuală sunt 70-75%.

România nu are carne de porc pentru a-și acoperi necesarul pieței. Și sunt întrebat de unde e carnea de pe piață? Vă spun un singur lucru: tot ce găsiți la grătare, la măcelării, la carmangerii, nu are nicio legătură cu controlul și cu fermele. Este afacere la negru din care câștigă toată lumea. Vorbim de sute de milioane de euro care se învârt. Ce distrug aceste sute de milioane la negru? Sute de milioane la alb, o chestie foarte bine structurată, care este distrusă de șpagă”, a afirmat Sorin Minea.

Președintele Romalimenta acuză că o bună parte din acești bani ajung în buzunarele politicienilor, astfel că aceștia nu au motive să ia măsuri pentru a opri această piață neagră.

”Industria alimentară reprezintă undeva pe la 10 miliarde. Dacă 50% din industria alimentară este neagră, faceți singuri socoteala. Acei bani nu sunt luați de evazionist, acei bani se împart. În România s-a creat ceea ce lor le place să numească clasa politică, dar este de fapt clasa profitoare. Ei n-au învățat să facă nimic, dar banul știu să-l ia”, a mai spus Sorin Minea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Asta cand vorbeste parca grohăie.
    Vrea doar el să trăiască.
    Iaca acum probabil o să ia vreo 120000 de euro de pomană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole