CUM A DECURS ÎNTÂLNIREA DINTRE SORIN GRINDEANU ȘI PETRE DAEA

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că ținta Guvernului privind atragerea de fonduri europene în 2017 în cadrul programului AFIR, prin Ministerul Agriculturii, este de 1,6-1,7 miliarde de euro și a adăugat că i-a cerut ministrului Petre Daea să găsească soluții de debirocratizare a procedurilor în acest domeniu.

„Am discutat despre cum absorbim o sumă extrem de importantă și target-ul e, iarăși, foarte sus, pe AFIR, pe fonduri europene, undeva în jur de 1,6—1,7 miliarde de euro anul acesta. Și rugămintea mea, care nu e a mea, ci am preluat-o din teritoriu și pe care domnul ministru o știe foarte bine, e legată de a se apleca asupra debirocratizării, a se simplifica foarte mult, sigur, să fie transparentă, ne dorim în continuare, dar a simplifica foarte mult birocrația și tot ceea ce ține de plimbatul actelor. Ne interesează ca în acest an, pe fonduri europene, în total la Ministerul Agriculturii, mă refer și la subvenții și la ceea ce vă spuneam, lucrurile care țin de AFIR, să ne ducem undeva în jurul a 3,5 miliarde (de euro — n.r.), în jurul acestei sume. Ceea ce este o țintă pe care sunt convins că Ministerul Agriculturii poate să o atingă, mai ales că a început extraordinar de bine”, a declarat Sorin Grindeanu la finalul întrevederii pe care a avut-o cu ministrul Agriculturii, Petrea Daea, la sediul ministerului.

Premierul a precizat că în cursul discuțiilor purtate cu ministrul Agriculturii acesta i-a prezentat și stadiul implementării sistemului național antigrindină, un program „extrem de important pentru fermieri și pentru agricultori”, menționând că în cursul săptămânii viitoare se va deplasa pentru a vedea „la fața locului” cum stau lucrurile în acest domeniu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole