12 mai 2021 - 21:45

Soluții pentru reducerea costurilor în pomicultură

Soluțiile pentru reducerea costurilor din sectorul pomicol, acesta este unul dintre subiectele de interes care a fost abordat în cadrul Conferinței Naționale a Pomiculturii desfășurate la Poiana Brașov. Partenerul tradițional al acestui eveniment, Agricover a venit cu noutăți și informații utile pentru toți proprietarii de livezi. Au fost prezentate atât pachete de finanțare si de nutriție a pomilor fructiferi, cât și informatii despre evoluția pieței. Directorul General Agricover S.A., Ghiță Pinca, a prezentat soluțiile performante pentru optimizarea costurilor la hectar în pomicultură.

Principalul obiectiv pentru anul 2020 este acela de a fi cât mai aproape de fermier, de a-i înțelege nevoile și de a le oferi programe și produse cât mai customizate pe nevoile dumnealor. În caz particular, pomicultura a înregistrat rezultate foarte bune anul trecut. Însă, din cauza schimbărilor climatice, trebuie să eficientizăm foarte mult activitatea în ferme, deoarece un lucru este cert în fermă, și anume costul pe care îl angajezi, veniturile neavând nepărat o predictibilitate”, a declarat Ghiță Pinca, Directorul General Agricover S.A. pentru Agro TV.

În cadrul prezentării susținute în fața fermierilor, specialiștii Agricover au prezentat un program special de reducere a costurilor de achiziție în domeniu. Este vorba de Campania Early Sales care presupune păstrarea nivelului prețurilor din primăvara  anului 2019 pentru majoritatea furnizorilor, disponibilitatea mărfii de la producători, termene de plată corelate cu momentul recoltării, depozitarea gratuită și autorizată a mărfii în condiții optime de păstrare a produselor și livrarea acestora la momentul necesar, axarea pe activitățile din livadă, nu pe planificare, aprovizionare sau alte acțiuni conexe, precum și reglarea TVA-ului.

Orientarea către culturile BIO

De asemenea, au fost prezentate diferite tipuri de produse pentru protecția și nutriția plantelor, fertilizanţi foliari şi biostimulatori pentru principalele culturi şi tratamente specifice agriculturii din România. Printre acestea se numără și noua gamă de biostimulatori pe bază de aminoacizi. Astfel, unul din obiectivele anului 2020 constă în orientarea produselor pentru culturile bio.

Agricover reprezintă cea mai performantă rețea logistică națională cu depozite pentru sămânță, pesticide și îngrășăminte. De asemenea, în parteneriat cu Agricover Credit IFN oferă diferite servicii și programe de finanțare specializate pentru acoperirea necesarului de inputuri în sectorul pomicol, precum programul cash discount sau programul 1×2.

Comments are closed.