25 iunie 2022 - 19:08

Achiți din economia de energie. Soluții pentru instalarea de panouri fotovoltaice

E-acumulatori.ro oferă soluții pentru instalarea de panouri fotovoltaice. România are o capacitate de energie solară fotovoltaică de 71,4 W/locuitor și se situează pe locul 21 din 28 în Europa, conform unui studiu EuObserv’ER, desfășurat în 2019. La polul opus, Germania a avut cea mai capacitate instalată din Uniunea Europeană, anume 590W/locuitor. Pe locul doi și trei, la distanță considerabilă, se află Olanda și Belgia, cu aproximativ 400W/locuitor.

În același timp, Raportul Comisiei Europene pe 2019 privind situația energiei fotovoltaice în Europa, nici măcar nu menționează România printre țările analizate. Cu toate acestea, suntem într-o competiție cu țările europene pe piața comună. În acest sens, România trebuie să beneficieze de programe de încurajare a investiției în energie regenerabilă. Mai ales că programele naționale se confruntă cu neclarități în modul de finanțare și întârzieri. 

În acest context, E-acumulatori.ro este primul jucător pe piața de energie verde din România, care vine în întâmpinarea persoanelor fizice și companiilor oferind opțiunea de plată în rate fixe lunare pentru instalarea de sisteme de energie regenerabilă. 

Indiferent de sistemul de energie verde ales, clienții au posibilitatea de finanțare cu 6 până la 60 de rate pentru o valoare de până 1 milion de lei. Avantajul unui astfel de credit este achitarea ratelor prin producerea independentă de energie electrică cu ajutorul sistemelor fotovoltaice.

- Publicitate -

După un an cu multe provocări, ne dorim să ne ajutăm clienții să treacă la surse de energie regenerabilă, astfel încât să devină independenți energetic și să plătească mai puțin la factura de curent. Având în vedere dificultățile și întârzierile întâmpinate cu programele de finanțare desfășurate la nivel național, ne-am propus să ne implicăm activ în dezvoltarea domeniului.

Tocmai din acest motiv, am gândit aceste soluții de plată în rate a sistemelor de panouri fotovoltaice. Cu astfel de inițiative ne dorim să încurajăm trecerea la energia verde, astfel încât să fie accesibil financiar atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii”, spune Dan Tudose, Manager E-acumulatori.ro.

Persoanele fizice sau companiile din toată țara care doresc să-și instaleze sisteme de energie regenerabilă pot opta pentru un credit pe o perioadă de până la 120 de luni. În plus, companiile au și opțiunea unei finanțări în sistem leasing, cu 6 până la 60 de rate egale, cu un avans de 5%. Consumatorii industriali au, astfel, posibilitatea să achiziționeze 30-100 de panouri fotovoltaice sau chiar sisteme de 2 megawați ale căror costuri se ridică până la 1 milion de lei.

De exemplu, pentru achiziționarea unui sistem fotovoltaic în valoare de 120.000 lei, ce conține un sistem de 40kWp și produce anual aproximativ 46 MWh, finanțarea poate fi pe o durată de 5 ani, în 60 de rate, iar rata fixă este de 2729 lei. Practic, finanțarea se acoperă în proporție de 80 % din economia la factura de energie electrică.

Sistemele de panouri fotovoltaice instalate pot fi de 3, 5, 10, 20 sau 100 kWp. Astfel, persoanele fizice care își instalează pe case din zone rezidențiale sau cele izolate (fără conectare la energia electrică națională), pot alege plata în rate pentru o investiție începând de la 5000 de lei, pentru un sistem de 1000 W, ce asigură energia necesară pentru o cabană sau locuință.

E-acumulatori.ro, instalator autorizat în cadrul programelor AFM fotovoltaice, Casa Verde, oferă diverse soluții prin multiple sisteme de producerea energiei electrice necesară pentru consumul casnic, dar și pentru companii care doresc să fie independenți energetic și să devină prosumatori. Astfel, nu doar că vor avea costuri mai mici la factura de curent, dar și pot livra surplusul produs în rețeaua electrică națională, câștigând bani pentru a-și acoperi investiția.

Clienții interesați de o astfel de finanțare sunt consiliați de specialiștii E-acumulatori.ro în energie regenerabilă primind simulări personalizate ale opțiunilor de achiziție. În funcție de necesitățile de consum de energie și de specificul locației personale sau de business, se realizează un proiect de fezabilitate, iar clienți au la dispoziție mai multe alternative. Astfel, ei pot alege varianta care se potrivește cel mai bine nevoilor lor. 

 ***

„Ai probleme cu tensiunea? Rezolvăm noi!”

E-acumulatori.ro este un business de familie, început în 2002 și dezvoltat puternic din 2009. Astăzi, din portofoliul companiei fac parte peste 30.000 de produse dedicate independenței energetice, atât pentru consumatori individuali, cât și pentru cei industriali.

Lider în ceea ce privește gama de soluții disponibile online, E-acumulatori.ro comercializează echipamente de la branduri renumite ca: Panasonic, Enersys, LG, Renusol, Legrand, Eaton etc. Managerul companiei, Dan Tudose, este preocupat de noutăţile din domeniul energiei regenerabile îşi doreşte să aducă şi în România sisteme de ultimă generaţie din Europa: sisteme de energie regenerabilă complexe, sisteme de iluminat inteligent sau staţii de încărcare casnice pentru maşini electrice.

Detalii despre soluții pentru instalarea de panouri fotovoltaice pe www.e-acumulatori.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.