Solutii noi la probleme vechi! Robotul care inlatura buruienile

84

Institutul de cercetare din domeniul ecotehnologiilor, din Franta, a proiectat un robot pentru înlaturarea buruienilor din câmpurile legumicole. Scopul proiectului dezvoltat este de a reduce substanţial utilizarea produselor fitosanitare, în special, a erbicidelor.

„Echipamentul gândit pentru o astfel de operaţiune include un mijloc aerian de detecţie a buruienilor care transmite informaţii la un robot terestru denumit Ecorobotix. Robotul utilizează curent electric de înaltă tensiune pentru a distruge buruienile”, se arată ăn comunicatul institutului. Pentru detectarea şi identificarea buruienilor se folosesc imagini precum şi tehnici avansate asociate de chemometria (domeniu din chimia analitică, care aplică metode matematice şi statistice asupra datelor chimice, biochimice şi medicale).

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult