SOLUȚIE PENTRU REZOLVAREA CRIZEI DE PERSONAL DE LA APIA

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat la Adunarea Generală a Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, că lipsa de personal de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) se va rezolva prin blocarea posturilor vacantate în zonele mai puţin accesate şi angajarea de personal în judeţele cu încărcătură mare.

„Am luat în această primăvară 262 de specialişti, i-am mutat din judeţele de sud ale ţării, în aceste judeţe care au avut întârzieri. Aşa se face că am putut să lichidăm la timp, adică să eliminăm întârzierile în control. Ce facem acum? În politica noastră de personal am introdus un mod de lucru care are la bază un principiu: nu se angajează personal decât în zonele unde această nevoie o cere, cum este cazul judeţelor unde există o încărcătură mare. Dacă, de pildă, iese din dispozitiv, înţelegând din diverse cauze, fie că pleacă, fie că iese la pensie, acel post se transferă către judeţele cu încărcătură mare, în aşa fel ca, în timp, să echilibrăm această situaţie”, a explicat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Acesta a spus că supracontroalele pe suprafaţă ale APIA vor trebui să se desfăşoare mult mai repede decât până acum, în lunile în care culturile pot fi identificate pe teren. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole