Solutie ingenioasa pentru inlaturarea buruienilor de pe camp

Un inginer care lucrează pentru producătorul de automobile Nissan a dezvoltat un robot care înlătură cu succes buruienile de pe câmpuri.

Faptul că fermierii din Asia care cultivă orez au folosit întotdeauna rațele ca o alternativă la pesticide pentru a scăpa de buruienile din câmpurile de orez, deoarece acestea le sfărâmă și mănâncă insectele dăunătoare, au determinat inginerul japonez să dezvolte așa-numitul robot Aigamo, o rață robotizată care ar face aceleași lucruri ca și o rață adevărată. Prototipul este testat în nord-estul Japoniei, în Yamagata, dar nu este sigur dacă acesta o să intre în producție în viitorul apropiat.

Untitled 2

2 perii de cauciuc rotative

Potrivit lui Nippon.com, robotul cântărește 1,5 kilograme, este de aproximativ 60 de centimetri și este capabil să își identifice locația prin GPS, pentru a naviga peste orez. Este echipat cu 2 perii de cauciuc rotative pe partea inferioară, care acționează ca picioarele rațelor, oxigenând apa prin agitarea și împiedicând buruienile să prindă rădăcină.

Rămâne de văzut dacă acest robot va intra sau nu în producție, însă, un lucru este cert. Costurile de întreținere a câmpurilor vor fi în mod clar diminuate considerabil.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole