14 mai 2021 - 12:22

Solutie extrema in Australia – un numar urias de camile vor fi impuscate

Peste 10.000 de cămile vor fi împușcate, în sudul Australiei, pentru a le împiedica să bea prea multă apă în zonele afectate de secetă și pentru a opri distrugerile provocate de animele, informează The Independent.

Operațiunea va fi declanșată miercuri, 8 ianuarie, de către vănători profesioniști, ca urmare a unui ordin dat de către liderii aborigeni din teritoriile Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY).

Localnicii s-au plâns că animalele însetate au început să intre în comunitățile locuite și să provoace daune în căutarea oricărei surse de apă, chiar dacă apa se află în rezervoare.

“Îndurăm condiții grele, deoarece cămilele doboară gardurile și se apropie de case, în căutarea apei”, a spus Marita Baker, membru al conducerii zonei APY.

În același timp, animalele sunt sacrificate din cauza îngrijorărilor cu privire la emisiile de gaze de seră – în condițiile în care aceste animale emit o cantitate de metan echivalentă cu o tonă de dioxid de carbon pe an, mai arată publicația citată.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Mediu și Apă al Australiei de Sud a declarat că numărul în creștere al cămilelor a provocat probleme în regiune.

”Acest lucru a avut drept rezultat o deteriorare a infrastructurii, punerea în pericol a familiilor și a comunităților, aglomerarea zonelor de pășunat și apariția unor probleme critice de bunăstare a animalelor, în condițiile în care unele cămile se călcau în picioare pentru a avea acces la apă.” – a declarat acesta.

Până acum, aproximativ un MILIARD de animale au murit în incendiile din Australia.