SOLUȚIA? FERMIERII TREBUIE SĂ FIE O SINGURĂ VOCE

25

Schimbarea unor legi din România ar putea să ajute agricultura să iasă din impas. Pentru modificarea lor, însă, e nevoie ca agricultorii să se unească, să vorbească aceeași limbă și să  facă compromisuri, pentru a nu intra în conflict, spune invitatul emisiunii Agricultura la raport, Marian Vișu-Iliescu.

„Rolul nostru este să explicăm oamenilor să nu privească așa spre cele câteva exemple negative, care descurajează. Până anii trecuți erau probleme că exista o dublă impozitare, una pentru producători și o alta pentru cooperative. Acum legea a fost modificată și au apărut facilitări care permit ocolirea dublei impozitări. Dacă mergem cu un discurs unitar vom reuși să schimbăm ceva. Așa mi-a spus și un fermier din Sibiu, că trebuie să fim uniți, să acționăm unitar, ca să aducem schimbările pe care ni le dorim” a subliniat președintele Asociației Tânărul Fermier.

El a explicat că secretul reușitei agricultorilor din Franța sau Spania este tocmai cel al unității, fiindcă atunci când unul sau doi oameni îi reprezintă cu adevărat pe toți ceilalți, iar cei mulți își sprijină reprezentanții și sistemul politic din fiecare țară devine mai receptiv la problemele din care aceștia fac parte și iau decizii în consecință.

Citește și

Cmentariile sunt închise