Solariile fermierilor, distruse de furtună! Natura se dezlănțuie în mai multe județe

Furtunile din această după-amiază au făcut deja primele pagube în sectorul agricole. Mai multe solarii ale fermierilor din localitatea Băleni, județul Dâmbovița, au fost distruse de rafalele puternice de vânt.

Pagubele vin într-un moment nefast pentru fermieri, chiar când aceștia începeau să culeagă roadele din spațiile protejate de care s-au îngrijit în ultimele luni.

Amintim faptul că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteorologică de Cod galben, valabilă în intervalul 31 martie, ora 18 – 2 aprilie, ora 21.

”În intervalul menționat, în jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, precum și în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula 50…70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. Local în Banat și Maramureș cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări în Dobrogea și în estul Munteniei, cu rafale de 55…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h”, au transmis meteorologii.

Deocamdată nu deținem informații cu privire la dimensiunea pagubelor înregistrate. Revenim cu detalii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole