29 noiembrie 2021 - 22:34

SOLARII DISTRUSE DE VISCOL, ÎN IALOMIȚA

Viscolul din această iarnă a distrus case și solarii din Câmpia Bărăganului. Cele mai mari pierderi le-au suferit legumicultorii, care își pregătiseră deja solariile pentru lucrările de primăvară. Repararea acestora  îi va costa pe oameni sume importante, așa că este posibil ca, în final, costurile de producție să fie mai mari.

Cum perdelele forestiere care puteau proteja construcțiile au dispărut, solariile au fost expuse direct viscolului și zăpezii.

Pe lângă viscol, și temperaturile scăzute au făcut ravagii în zonă, așa că în aceste zile fermierii fac evaluări ale pagubelor și se gândesc cum să le acopere.

Pentru a avea toate suprafețele de solarii refăcute este nevoie nu numai de materialele necesare, dar și de timp, de zile bune de muncă, care oricum vor duce la întârzierea producției de legume ce ar fi putut fi scoase pe piață cu cel puțin 15-20 de zile mai devreme. Și tot legumicultorii greu încercați de aceste necazuri spuneau că, vrând-nevrând, și prețurile vor cunoaște unele creșteri, potrivit lumeasatului.ro.