Soia detronează semințele de rapiță. Cele mai recente cotații pe Euronext

Prețul la semințele de rapiță a rămas în urma prețului soiei, luni, la jumătatea sesiunii pe Euronext.

Pe lângă ponderea unei noi creșteri a parității euro-dolar, cotațiile la rapiță au scăzut în fața presiunii complexului de soia. China, cel mai mare consumator de soia din lume, a răspuns negativ așteptărilor cu privire la o relaxare a politicii sale anti-Covid și, mai mult, a fost raportată o înrăutățire suplimentară a situației sănătății din țară, în weekendul trecut.

Strategie Grains (publicația de referință pentru piața cerealelor din Europa) anunță o creștere a suprafețelor europene semănate cu rapiță astfel încât să se ajungă la 6 Mha în acest an, ceea ce presupune o creștere de 2,4% față de semănatul din 2021. Pentru soia, trebuie remarcat că lipsa ploilor și scăderea temperaturii încetinesc semnificativ semănatul în Argentina.

În schimb, prețurile palmei la Bursa de Valori din Kuala Lumpur au deschis săptămâna cu un câștig de 1,5%.

În jurul orei 13:00, semințele de rapiță Euronext pentru februarie 2023 au pierdut 5,75 EUR la tonă, ajungând la prețul de 659 EUR/t, iar cele cu scadența în mai 2023 au pierdut  4,75 EUR/t, ajungând să se vândă cu 655,25 EUR/t.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole