SOCATA CU MIERE E MULT MAI SANATOASA SI GUSTOASA, DECAT PREPARATA CU ZAHAR

90

O bautura racoritoare, care se prepara in acest sezon, este socata. Socul infloreste in mai si florile tin pana in iunie, asa ca puteti profita si face o cura energizanta si gustoasa.

Va prezentam o reteta in care in loc de zahar puteti folosi mierea de albine. In acest fel socata dumneavoastra va avea un gust deosebit si va fi si foarte energizanta si tonica.
Pentru acesta reteta simpla de socata cu miere de albine aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 15 flori de soc proaspete (nu scuturate sau tinute in recipiente mult timp)
– 1 kg miere naturala
– 5 litri de apa curata de izvor (sau apa plata)
– 5 grame drojdie
– cateva lamai (2-4 lamai)
Prepararea acestei socate cu miere de albine se face foarte simplu.
Florile de soc, dupa ce sunt spalate in apa rece (nu foarte mult ca sa nu se scuture), se pun intr-un bidon de 5,5 – 6 litri. Mierea se amesteca separat cu apa, pana se dizolva, dupa care se toarna peste florile de soc.
Se adauga apoi lamaile taiate felii  si drojdia.  Va recomandam sa nu folositi si coaja de lamaie, deoarece poate fi contaminata cu  diversi agenti chimici de tratare.
Vasul se acopera cu un tifon sau un capac si se lasa doua zile la soare (nu lasati mai mult pentru ca fermenteaza prea tare). Se trage socata in sticle si se pastreaza la rece.
Aceasta bautura o sa va incante cu siguranta familia, avand efect energizant si tonic.

Citește și

Cmentariile sunt închise