Slănina și untura de porc de Bazna, promovate la Torino

porci_bunastareSlănina și untura de porc de Bazna vor fi promovate de Fundația ADEPT din Saschiz, în perioada 22-26 septembrie, la Salone del Gusto de la Torino, un eveniment internațional de amploare organizat de Slow Food, în cadrul unui proiect ESSEDRA de dezvoltare durabilă a zonelor rurale.
Specialistul pe Dezvoltarea Afacerilor Agricole din cadrul Fundației ADEPT din Saschiz, Ben Mehedin, a declarat joi, pentru AGERPRES, că promovarea porcului de Bazna face parte din proiectul Environmentaly Sustainable Socio Economic Development of Rural Areas — ESSEDRA, implementat de Slow Food în parteneriat cu ADEPT.
„Ducem la Salone del Gusto de la Torino, care are loc în perioada 22-26 septembrie, organizat de Slow Food o dată la doi ani, ducem anul acesta slănină și untură de porc de Bazna. Pentru că în Italia, deși sunt mediteraneeni și consumă în general mâncare mediteraneană, există zone în care au crescut și ei porci negri, dar nu prea se găsește untură și slănină. Oamenii care știu ce înseamnă, îi duc dorul. Noi ducem pentru ei”, a arătat Ben Mehedin.
Reprezentantul ADEPT susține că, deși există o idee preconcepută potrivit căreia slănina porcului de Bazna ar avea colesterol ‘rău’, iar din acest motiv a pierdut teren în fața altor rase, analizele au scos la iveală exact contrariul.
„Porcul de Bazna a devenit faimos pentru că zona aceasta este una care se bizuie mult pe consumul de slănină. Porcul de Bazna are cam jumătate-jumătate raportul carne-slănină, era foarte apreciat, a fost foarte căutat mult timp, doar că în ultimii ani a apărut această spaimă a colesterolului și din acest motiv i-a scăzut importanța economică. În detrimentul porcului de Bazna se crede că a părut mai interesant un alt tip de porc și cel de Bazna a cam pierdut teren. Porcul de Bazna este un produs local care merită să fie promovat. Vestea bună este că noi am făcut analize la slănina porcului de Bazna și a reieșit că nu are colesterol din acela rău. Acum urmează să mai facem niște analize comparative cu alte rase, ca să avem date comparative”, a subliniat Ben Mehedin.  (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole