15 August 2022 - 19:57

Situație îngrijorătoare pentru agricultura românească: „traderii importă şi exportă în funcţie de preţuri”

Anul trecut, jucătorii din agricultura românească a importat grâu și porumb în valoare de 542 de milioane de euro, cu 212 milioane euro mai mult decât în 2019, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS). المنتخبات المتأهلة ليورو 2022

Anul trecut, țara noastră a importat grâu și porumb în valoare de 542 de milioane de euro, cu 212 milioane euro mai mult decât în 2019, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS). الهجن هي

Și asta în condițiile în care, tot în 2020, exporturile de grâu și porumb au fost de 1,9 miliarde euro, în scădere cu circa 450 de milioane de euro față de 2019, scriu cei de la Mediafax.

De altfel, soldul comerțului internațional cu grâu şi porumb a fost de aproximativ 1,4 miliarde de euro în 2020, în scădere cu 661 de milioane de euro faţă de anul anterior.

Potrivit precizărilor ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, „întotdeauna au fost jocurile acestea pe piaţă”. ٣٦٥ رياضة

„Unii mari traderi reuşesc să exporte şi să importe când apare o oportunitate. Nu este un necesar, un necesar primar, pentru că noi chiar şi anul trecut, an în care producţia a fost diminuată din cauza secetei, drastic, am acoperit, adică am produs mult pentru nevoile interne, doar că traderii importă şi exportă în funcţie de preţuri, în funcţie de burse”, a precizat ministrul de resort.

La rândul său, Mihai Anghel, proprietar Cerealecom Dolj, un alt jucător pe piața din agricultura românească, afirmă că „producţia de cereale din România este mult superioară capacităţii de procesare în România a materiei, a produselor agricole”.

„Câţi mai suntem aici acum, nu o să murim de foame nici dacă uităm să semănăm. Noi producem 10 milioane sau am ajuns să producem şi vom produce constant cel puţin 10 milioane de tone, iar în consumul nostru de grâu din România nu depăşeşte în momentul de faţă 2,5 milioane”, spune Anghel.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole