27 mai 2022 - 02:12

Situația îngrășămintelor ASTĂZI – Prețurile ating cote astronomice!

Prețurile îngrășămintelor de pe piața din România ating cote din ce în ce mai mari, în contextul în care producția autohtonă nu pare că se va relua prea curând. Deși Uniunea Europeană a anunțat anumite măsuri de sprijin pentru a combate efectele acestei crize, fermierii consideră că sumele puse la bătaie de europeni sunt mult prea mici pentru a produce un efect real în piață.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea, fermierul Aurel Pană a prezentat o listă la zi a prețurilor îngrășămintelor de pe piața românească.

”Am niște prețuri de astăzi. De exemplu, la îngrășământ NPK 15-15-15 produs în Rusia, prețul este de 4.150 lei + TVA. La NPK 7-21-21+4%S, din Serbia, prețul este de 4.350 lei + TVA pe piața din România; Triplu 15 Borealis din Austria este 4.350 lei + TVA; îngrășământul MAP 18-46-0 produs în Maroc este 5.050 lei + TV. Acestea sunt prețuri de astăzi.

Cred că este extrem de important ca Uniunea Europeană să îi ajute pe fermierii români cu o compensație la îngrășăminte și la motorină. Ar trebui să se întâmple ceva și cu fabricile de îngrășăminte din România, care sunt energofage și nu pot să producă, pentru că indiferent la ce costuri s-ar produce în afara României, prețurile tot vor fi mai mari. Nu putem să avem îngrășăminte din import la prețuri care să satisfacă fermierii români”, a precizat fermierul Aurel Pană în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.