28 octombrie 2021 - 19:52

Situația e gravă! Fermierii anunță proteste în Piața Victoriei, miercuri 24 martie

Redacției AgroTv i-a fost adus la cunoștință faptul că situația în estul țării nu este tocmai una favorabilă pentru agricultură. Fermierii anunță proteste în Piața Victoriei.

Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice ”GRÂNARII” Iași anunță că vor ieși în stradă. 

” Având în vedere că declarațiile Ministrului Agriculturii date ieri, 18.03.2021, în cadrul Conferinței de Presă de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin care face referire la despăgubirile pentru secetă din anul 2020, au fost lacunare și nu se întrevede plata acestora, nici măcar pentru procentul nealocat la despăgubirile pentru culturile de toamnă, Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice ”GRÂNARII” Iași a inițiat și va participa la un PROTEST AL FERMIERILOR, în Piața Victoriei, BUCUREȘTI, in data de 24.03.2021, între orele 11:00-14:00.

La acțiune vor participa fermieri din judetețele: Iași, Botoșani, Vaslui.

Vă rugăm să popularizați demersurile noastre având în vedere situația extrem de gravă a Agriculturii din zona de EST a țării, zonă grav afectată de seceta din anul agricol 2019-2020. ” este comunicatul transmis redacției noastre.

ACCPT Iași (GRÂNARII „DĂ-TE PE BRAZDĂ”) este asociatie non profit a fermierilor din judetele de est ale Romaniei (SV, BT, NT, IS, BC, VS, VN, GL, BZ), cu sediul in judetul Iasi si un număr de 120 membri fermieri ce lucrează o suprafață de peste 40.000 ha.