23 aprilie 2021 - 21:18

Situatia DISPERATA cauzata de SECETA i-a facut sa ceara apa de la Pompieri

Seceta a dus la disperarea fermierilor, dar și a restul oamenilor din mediul rural unde agricultura joaca un rol vital. Lipsa precipitațiilor le-a secat fântânile, iar sătenii au fost nevoiți să care apă și de la doi sau chiar trei kilometri pentru adăparea animalelor. Este situția critică în care au ajuns localnicii din Scorțoasa, unde, pentru a veni în ajutorul localnicilor, autoritățile au cerut ajutorul pompierilor.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a făcut mai multe transpoturi de apă pentru a umple mai multe rezervoare pe care autoritățile le-au pregătit pentru a avea de unde să-și adape sătenii animalele.

„La solicitarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Scorțoasa, pe fondul fenomenului de seceta prelungită din această perioadă, în cursul zilelor de 26 și 27.08.2020, I.S.U. Buzău execută misiuni de transport apă, aceasta fiind o necesitate pentru adăpatul animalelor. Apa transportată în cantitate totală 45.000 litri, va ajunge în bazinele de stocare din satele Scorțoasa, Gura Văii, Beciu și Deleni. În funcție de necesități, misiunea va continua” se arată în informarea trimisă de ISU Buzău.

Primarul comunei Scorțoasa, Traian Răican, spune că nu a mai trăit o vară atât de secetoasă și că situația ar fi fost delicată pentru sătenii care au animale dacă pompierii nu le-ar fi adus apă. Este pentru a treia oară când ISU transportă apă la Scorțoasa.

Corespondent Agro TV Buzau: Marilena Dinu