22 iunie 2021 - 20:47

 Sistemul radicular – fundația succesului !

În general tindem să evaluăm o cultură după partea aeriana a plantei, dar pentru a evalua sănătatea și performanța unei culturi este bine să ne îndreptăm atenția și asupra sistemului radicular. 

Un sistem radicular bine dezvoltat este important pentru orice cultură și are implicații directe asupra potențialului de producție, rezistenței la stres, absorbția și asimilarea nutrienților.

Dezvoltarea rădăcinii este mai intensă în primele fenofaze și scade în perioada fructificării. De aceea este bine să acordăm atenție dezvoltării acesteia încă de la început.Un sistem radicular bine dezvoltat este capabil să exploateze solul în mod optim, astfel avem toate premizele pentru o recoltă bună atât în condiții normale dar și in condiții de stres .

Universal Group propune fermierilor din România biostimulatorii cu aplicare radiculară din gama AgriTecno: Tecamin Raiz, Agriful și Agriful Antisal.

Tecamin Raiz este un biostimulator radicular destinat aplicării în stadiul de răsaduri, la trasplantare atât pentru legume, pentru flori și  plante ornamentale cât și pentru puieți de pomi și butași de viță de vie. Având în compoziție 16 aminoacizi, extract de alge, materie organică, micro și macro elemente, Tecamin Raiz ajutș la dezvoltarea unui sitem radicular puternic în primele stadii de vegetație, stimulează dezvoltarea perișorilor absorbanți, promovează o recuperare rapidă a răsadurilor după transplantare și asigură un aport esențial de nutrienți.

Biostimulatorii care au în compoziție acizi humici și fulvici, extracte de alge, materie organică sunt un instrument eficient, sigur și sustenabil pentru un sistem radicular optim pe toata perioada de vegetație. Destinat aplicării radiculare, Agriful este un biostimulator omologat și pentru culturi ecologice,  care se poate aplica pe toată perioada de vegetație atât pentru legume cât și pentru fructe de pădure, pomi fructiferi, plante ornamentale și viță de vie.

Datorită compoziției: acizi humici și fulvici, materie organică, vitamine vegetale, macro și micro elemente, Agriful stimulează dezvoltarea sistemului radicular, marește capacitatea de absorbție și transport a substanțelor nutritive în plantă, sporește capacitatea de automenținere a fructelor în plantă, crește uniformitatea în dimensiune și coacere a fructelor, regenerează și activeaza microflora solului și îmbunătățește echilibrul hormonal.

Pentru solurile cu salinitate ridicată sau cu o carență mare de calciu, Agriful Antisal este soluția potrivită. Aplicat radicular pe toată perioada de vegetație a unei culturi, Agriful Antisal ameliorează problemele legate de salinitatea solului și a apei, previne și corectează carența de calciu, stimulează dezvoltarea sistemului radicular și îmbunătățește nutriția plantelor.

Aveți grijă de rădăcini. Ele sunt fundația succesului culturii dumneavoastră!

  www.universalsem.ro           www.agritecno.es