Sindicatele protestează în AZI în fața Guvernului: „Stop sărăcirii populaţiei!”

Sindicalişti din cadrul Confederaţiei CNS Cartel Alfa protestează joi, începând cu ora 11:30 în Piaţa Victoriei, şi ulterior, de la 14:00, în Piaţa Revoluţiei, cerând să se pună „stop sărăcirii populaţiei”, se arată într-un comunicat al confederației, citat de AGERPRES.

Printre cererile sindicaliştilor se află controlul preţurilor şi taxarea extra-profiturilor, creşterea salariilor şi a pensiilor, deblocarea negocierilor colective (modificarea Legii dialogului social) şi aplicarea integral şi fără discriminare a Legii 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, şi a Legii 195/2020, privind statutul personalului feroviar.

Încă de la începutul acestei luni, în cadrul confederaţiei CNS Cartel Alfa s-a luat decizia organizării unor acţiuni de protest la nivel naţional, deoarece „costurile aberante la energie şi costurile în creştere ale alimentelor şi ale altor bunuri esenţiale forţează milioane de lucrători să facă alegeri dureroase şi îi împing pe mulţi în sărăcie”.

„În acelaşi timp, atragem atenţia şi asupra faptului că, în contextul actualelor preţuri, foarte multe unităţi economice sunt puse în situaţia de a-şi înceta activitatea, iar cetăţenii români vor fi puşi în situaţii dramatice din cauza superficialităţii cu care este tratată problema la nivel politic”, se mai arată în comunicatul CNS Cartel Alfa.

Protestul Cartel Alfa a început pe 17 octombrie sub forma a două caravane care au pornit din zonele Ardeal (Zalău) şi Moldova (Botoşani) spre Bucureşti, cu proteste organizate în localităţi de pe traseu unde există riscuri majore de blocare a unor activităţi de producţie şi pierderea locurilor de muncă. Cele două caravane se întâlnesc joi la Bucureşti, unde are loc un amplu miting-marş în Piaţa Victoriei şi Piaţa Revoluţiei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole