27 mai 2022 - 18:17

Siguranta porcilor din Irlanda de Nord zguduita de pesta porcina africana

Urme ale virusului pestei porcine africane (PPA) au fost identificate în carne care a fost adusă ilegal în Irlanda de Nord de către pasageri în luna iunie. În total, autoritățile aeroportului au oprit peste 300 kg de carne ilegală în luna respectivă, departamentul pentru Agricultură, Mediu și Afaceri Rurale (DAERA) declarând că un eșantion din acestea fost testat la Institutul Agri-Food and Biosciences (AFBI), iar rezultatul a condus la detectarea virusului. Un purtător de cuvânt DAERA a confirmat: „Fragmente ADN ale PPA au fost detectate într-un cârnat provenit din Asia”.

DAERA a spus că, deși acest tip de descoperire în sine nu reprezintă o amenințare semnificativă pentru starea de sănătate a animalelor din Irlanda de Nord și nici nu afectează statutul de boală liberă de la PPA, aceasta întărește importanța controalelor asupra importurilor de carne și produse lactate.

Medicul veterinar șef DAERA, Dr. Robert Huey, a avertizat că este ilegal să se aducă înapoi în țară anumite produse alimentare și produse vegetale pentru a evita riscurile de a importa boli ale animalelor sau ale plantelor.

„Cel mai mare risc este pentru industria agroalimentară și pentru mediul nostru, deoarece orice introducere a dăunătorilor şi a bolilor poate avea un impact potențial devastator”, a declarat Huey.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

  1. Multumim pentru informare. Dupa cum se vede treaba, febra africana se intinde in toata Europa dupa ce a cuprins majoritatea Orientului indepartat. Sa vedeti cum o sa se prabuseasca pietele, parca vad ca in cativa ani, comertul international cu proc si produse din carne de porc va fi blocat.

  2. Si o sa apara in schimb tot felul de produse substituente din asazisa proteina animala, gen parizer, in care Dumnezeu stie ce se mai baga.

Comments are closed.