Sicilia: A ucis ciobanul român doi mafioți bătrani?

Într-o poveste care pare o reinterpretare post-modernă – dar proastă – a baladei Miorița, un cioban român din Sicilia ar fi fost autorul dublei crime de astă vară, căreia doi bătrânei mafioți din Sicilia i-au căzut victime.

În luna iunie anul curent, doi locuitori în varstă, de sex masculin, au fost găsiți morți în localitatea siciliană Delia, provincia Caltanissetta.

Corpul unuia din ei, în varstă de 76 de ani era carbonizat, iar cel de-al doilea, de 74 de ani, ce zăcea la câteva zeci de metri, avea capul sfărâmat de un bolovan, potrivit cotidianului La Republica.

Un cioban român de 22 de ani ar fi intrat cu turmele pe pământurile victimelor, adică ale fraților Filippo și Calogero La Monaca, fără să știe că aceștia fac parte dintr-o familie de mafioți vestită în zonă, având un al treilea frate, Antonino, ucis în 27 decembrie 1990, într-o reglare de conturi dintre Cosa nostra și Stidda

Dacă de Cosa nostra s-a mai auzit câte ceva pe meleagurile mioritice, Stidda este o organizație mafiotă care operează în zona central-sudică a Siciliei, în mod special în provinciile Agrigento, Catania, Ragusa și Caltanissetta, adică chiar zona în care s-a petrecut toată tărășenia.

Numele ciobanașului pe care a picat măgăreața este Florin Scurtu, iar înainte de a-l acuza pe acesta politiștii sicilieni au luat în calcul o răzbunare mafiotă, mult mai plauzibilă, în opinia mai multor experți.

- Publicitate -

De altfel, două surori ale victimelor dețin un cunoscut magazin de bijuterii în localitatea crimei.

Pe langă problemele cu justiția italiană, se pare că tânărul român este acum amenințat de mafia locală care nu cunoște decât legea talionului: ochi pentru ochi și dinte pentru dinte, așa cum relatează varianta online a cotidianului Adevarul, care a readus foarte recent pe tapet acest dosar de crimă.

Pentru a justifica ipoteza criminalului român, politiștii italieni ar fi folosit niște înregistrări video care atestă că Florin Scurtu s-ar fi aflat în data de 14 iunie în localitatea în care s-a petrecut crima.

De asemenea cercetările lor ar fi indicat (inițial ca pista secundară în cercetări) o ceartă violentă între cioban și cei doi frați mafioți, provocată cel mai probabil de încălcarea proprietății.

Scurtu se află în prezent în închisoarea din Caltanissetta 

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole