Sibiu: Concurs de încondeiat ouă pentru studenții din căminele ULBS

oua_de_pastiSărbătoarea  va fi marcată de studenții din căminele ULBS printr-o nouă acțiune. Dacă înainte de Crăciun aceștia au făcut gogoși și mere coapte, de Paște ei se vor afla într-o competiție de încondeiat ouă.
Conducerea universității le va pune la dispoziție materia primă, iar studenții, grupați pe zone geografice, vor vopsi ouăle conform tradiției zonei din care provin. La concurs vor lua parte și studenții străini.
În total, studenții vor încondeia aproximativ 1000 de ouă, vor coace cozonaci și gogoși de post.
‘Este o acțiune care dorim să fie cel puțin la fel de apreciată de către studenți cum a fost și cea de Crăciun’, a declarat conf. univ. dr. Ramona Todericiu, director general administrativ adjunct.
Acțiunea va avea loc în 20 aprilie, începând cu ora 18,00, iar invitați speciali vor fi studenți ai Facultății de Teologie, care le vor dezvălui colegilor din cămine originile acestei tradiții și semnificația religioasă a obiceiului de încondeiat ouă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole